Onze Lieve Vrouw van Soufanieh

Damascus, Syrië 1982

Feestdag: 26 november

Op 22 november 1982 stonden drie vrouwen van verschillende geloofsovertuigingen - orthodoxie, katholicisme, islam - in gebed rond een ziekbed in de wijk Soufanieh in Damascus. Toen ze licht en vervolgens olie zag komen uit de handen van de katholieke vrouw, drong de moslimvrouw er bij haar op aan om ze op de zieke te leggen, die ogenblikkelijk genezen was.

Verslaggever Brigid Keenan schreef dat de olie die zogenaamd door Nazzour wordt geproduceerd, is geanalyseerd als "100 procent olijfolie", en dat honderden mensen, waaronder enkele artsen en psychiaters, getuige zijn geweest van de afscheidingen van Nazzour en geen bewijs van bedrog hebben kunnen vinden. Volgens haar rapporten kreeg Nazzour stigmatawonden in het "voorhoofd, handen, voeten en zijkant" en verscheen de Maagd aan haar buiten haar eigen huis. Nazzour zei dat de Maagd haar vertelde dat "christenen moeten bidden voor vrede, elkaar moeten liefhebben en bidden voor de eenheid van de christelijke kerken."

Ik ben ervan overtuigd dat Onze Lieve Vrouw van Soufanieh, die één is met Onze Lieve Vrouw van Fatima, het moslimvolk meer en meer zal laten kennismaken met haar geïncarneerde Zoon en Verlosser, Jezus Christus. Hopelijk zal Soufanieh christenen tot eenheid brengen en authentiek christelijk leven leiden in hun huizen als kleine kerken en meer getuigen van Jezus aan de moslims. Dus kijk dan waarom dit boek belangrijk is.