Unterflossing, Beieren (Duitsland)


Unterflossing (D) 10 september 2017
“De Moeder Gods houdt van Oostenrijk en Duitsland

Zaterdag 9 september om 16.30 uur zou het zover zijn: De Moeder Gods zou verschijnen. Niet te Lourdes, ook niet in Fatima – neen, in Unterflossing, een dorp met 100-inwoners in Beieren. Een Italiaanse ziener kondigde dat aan, de Beierse publieke omroep BR was live aanwezig.

De Italiaanse ziener heeft naar eigen zeggen in dit dorp al eerder een Maria-verschijning gehad. Afgelopen maart om precies te zijn, destijds kwamen ongeveer 300 gelovigen naar Unterflossing.

Gläubige warteten am 10. September 2017 auf die Marienerscheinung in Unterflossing (Lkr. Mühldorf) | Bild: BR/Hans Häuser

Dit weekeinde waren het er dubbel zoveel.

Nog drie uur tot de aangekondigde verschijning om 16.30 uur. In de Sankt Laurentius-Kapel bidden gelovigen de Rozenkrans , op het gazon voor de kapel nemen tal van toeschouwers plaats op hun meegebrachte klapstoeltjes. “Ik ben nu al – niet opgewonden- ,maar heb zo’n innerlijke vreugde.” zegt een wachtende bezoeker.

Touringcars rijden af en aan, uit de ganse omgeving komen belangstellenden, zelfs uit Oostenrijk en alle delen van Duitsland.

Burgemeester is sceptisch

Maar niet iedereen is overtuigt van een aanstaand wonder. Lorenz Kronberger , de burgemeester van Polling, waartoe het dorp Unterflossing valt.

“Ik ben een diepgelovig mens en twijfel nooit aan mijn geloof, maar deze Mariaverschijning is niet de mijne.”

Aldus burgemeester Lorenz Kronberger

Een uur nog tot de verschijning, de zenuwen komen bij Otto Masszi. Hij is organist in de kerk. Tijdens het Rozenkransgebed en de H. Mis in de Kapel speelde hij op het orgel, nu komt hij bezweet naar buiten.

“Ja, het is vermoeiend. Wij hebben zelfs het klok luiden vergeten vanwege de opwinding bij ons allen, maar de Moeder Gods zal ons dat toch wel vergeven?”

Otto Masszi:

Onverklaarbaar: Maria’s rozengeur hangt ineens in de lucht

Masszi zorgde er ook voor, dat de Italiaanse ziener Salvatore Caputo naar Unterflossing kwam. Afgelopen maart verscheen de heilige Maagd aan hem. Veel publiek was destijds aanwezig.

“Toen destijds de Moeder Gods verscheen, was er een onverklaarbare rozengeur .- De honderden aanwezigen kunnen de rozengeur niet verklaren, tot op de dag van vandaag.”

Dan staat hij plots voor de Kapel: ziener Salvatore Caputo. Tientallen mensen staan om hem heen, hij zegent iedereen persoonlijk. En tijdens het zegenen komt weer die onverklaarbare rozenlucht.

Het Bisdom is sceptisch. Niet dat hier een oplichter aan het werk is, die door de Moeder Gods woorden in de mond gelegd worden, die haaks staan op de Katholieke leer. Het Aartsbisdom München en Freising heeft een waarnemer gezonden, die staat op een afstand en kijkt streng. Een openbare uitleg aan de pers wil hij niet geven.
Het wonder van Maria voelt niet iedereen

Het is 16.26 uur. Salvatore Caputo bereidt zich voor, maar het Mariabeeld ontbreekt. Snel wordt het beeld gehaald. Het wordt stil, slechts een paar fototoestellen klikken. Caputo kijkt naar de Hemel, gaat knielen. Een paar minuten zit hij geknield, dan kijkt hij weer naar boven, hij krijgt een boodschap. Caputo's ogen staan wijd open – het is voorbij. Was dat de Moeder Gods?

“Gezien heb ik haar niet. Gevoeld? Ja! Nu gaat het beter met mij. – Een siddering ging onophoudelijk door mijn lijf. – Het voelde als de Hemel op aarde. Men hoeft niet alles te weten, men moet vertrouwen en geloof hebben.

Unterflossing het nieuwe Altötting?

Een half uur later vertelt Caputo samen met een tolk, wat de Heilige Maria hem meedeelde. Zij wenst zich vrede op aarde. en:

“De Moeder Gods heeft ons allen lief. Ze houdt van Oostenrijk en Duitsland.”

De mensen verlaten het dorp. De burgemeester is nog steeds aanwezig. Zijn scepsis is gebleven. Maar een visioen heeft hij óók:
“Ik dacht, het bedevaartsoord Altötting begon 500 jaar geleden ook klein, en wie weet, wat er over 500 jaar in Unterflossing zal zijn?”
Burgemeester Lorenz Kronberger 

Met dank aan de redactie van de Maria-bode (Emmen) voor haar toestemming om deze verschijning te mogen publiceren.