Onze Lieve Vrouw van Goede Hulp

 

Het Nationale Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Goede Hulp is een plek voor iedereen die hulp en genezing zoekt door de gebeden van de Heilige Maagd Maria. Of u nu katholiek bent of niet, of u nu gelooft of nog steeds op zoek bent naar geloof, u bent hier welkom. In navolging van Adele Brise, die op deze plek voor het eerst de Koningin des Hemels ontmoette, reizen we samen op zoek naar een diepere relatie met Christus door Maria.
Pelgrims van over de hele wereld ervaren het heiligdom al meer dan 150 jaar.

De verschijning werd op 8 december 2010 formeel goedgekeurd door bisschop David Ricken en werd de eerste Mariaverschijning die werd goedgekeurd door de katholieke kerk in de Verenigde Staten. Bisschop Ricken keurde de kapel ook goed als een diocesane schrijn en erkende zijn lange geschiedenis als een bedevaartsoord en gebed.

Verschijningen van 1859

Adele Brise werd in 1831 in België geboren. Samen met haar ouders emigreerde ze in 1855 naar Wisconsin. Begin oktober 1859 meldde Adele dat ze een in het wit geklede vrouw zag staan ​​tussen twee bomen, een Hemlockspar en een esdoorn. Adele beschreef de vrouw als omringd door een helder licht, gekleed in oogverblindend wit met een gele sjerp om haar middel en een kroon van sterren boven haar golvende blonde lokken. Ze schrok van het visioen en bad totdat het verdween. Toen ze haar ouders vertelde wat ze had gezien, suggereerden ze dat een arme ziel misschien gebeden nodig had.

De volgende zondag, 9 oktober 1859, zag ze de verschijning voor de tweede keer tijdens een wandeling naar de mis in de gemeenschap van Bay Settlement. Haar zus en een andere vrouw waren toen bij haar, maar ze zagen geen van beiden iets. Ze vroeg de pastoor om advies, en hij zei haar dat als ze de verschijning opnieuw zou zien, ze die zou moeten vragen: "In de naam van God, wie ben jij en wat wens je van mij?"

Toen ze diezelfde dag terugkeerde van de mis, zag ze de verschijning voor de derde keer, en deze keer stelde ze de vraag die ze kreeg. De dame antwoordde: "Ik ben de koningin van de hemel, die bidt voor de bekering van zondaars, en ik wens dat u hetzelfde doet." Adele Brise kreeg ook een missie om "de kinderen in dit wilde land te verzamelen en hen te leren wat ze moesten weten voor redding".

Ten tijde van de verschijning was Adele 28 jaar oud, en ze wijdde de rest van haar leven aan het onderwijzen van kinderen. Eerst reisde ze te voet van huis tot huis, en later begon ze een kleine school. Enkele andere vrouwen sloten zich bij haar aan in dit werk en zij vormden een gemeenschap van zusters volgens de regels van de Derde Orde Franciscanen, hoewel Adele Brise nooit openbare geloften als non heeft afgelegd. Ze stierf op 5 juli 1896.

Vroege geschiedenis

De oorspronkelijke kapel was een kleine houten structuur gebouwd door Lambert Brise, de vader van Adele Brise, op de plaats van de Mariaverschijning. Mevrouw Isabella Doyen schonk de 5 acres (20.000 m2) rondom de plek en er werd een grotere houten kerk gebouwd in 1861. Deze kapel droeg de inscriptie "Notre Dame de bon Secours, priez pour nous", waardoor het heiligdom zijn huidige naam kreeg. De site werd een populair bedevaartsoord en de kapel was al snel te klein voor de pelgrims die eraan kwamen. Een grotere bakstenen kapel werd gebouwd in 1880 en ingewijd door bisschop Francis Xavier Krautbauer, de tweede bisschop van het rooms-katholieke bisdom Green Bay. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werden er ook een school en een klooster gebouwd.

Op 15 augustus 2016 heeft de Amerikaanse conferentie van katholieke bisschoppen het heiligdom aangewezen als een nationaal heiligdom. Als erkenning hiervoor werd de naam van het heiligdom veranderd in Het nationale heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hulp.