Onze Lieve Vrouw van China

 

Feestdag: 2e zondag in mei (dus 1 week voor Moederdag)

Onze Lieve Vrouw van China is de naam die wordt gegeven aan een verschijning van de Heilige Maagd Maria in Donglu, China, die voor het eerst verscheen in 1900.

Toen de Boxer Rebellion uitbrak, vielen bijna 10.000 vijandige soldaten het kleine verarmde missiedorp Dong Lu (nabij Peiping) aan, de thuisbasis van 700 - 1.000 christenen en gesticht door Vicentiaanse vaders. De Maagd Maria verscheen als een mooie dame in het wit aan de hemel, omringd door licht. De soldaten begonnen in zinloze woede de lucht in te schieten. Toen vluchtten ze plotseling, bang en kwamen nooit meer terug toen een vurige ruiter - hoogstwaarschijnlijk de heilige aartsengel Michael - de aanvallers het dorp uit joeg. De Chinese pastoor van het dorp, pater Wu, had om de voorspraak van Onze Lieve Vrouw gebeden.

De moeder van Christus verscheen in China en toonde zichzelf als de beschermer en verdediger van hulpelozen. De betekenis van deze verschijning wordt nu pas ingezien… nu China een centrale rol begint te spelen in de mondiale wereld en economie.

Maria hoopt op een China dat een glimmend baken van licht zou kunnen worden, een natie waar het gezin wordt gewaardeerd, waar al het leven wordt beschermd en het Chinese volk het recht heeft de grote Almachtige God vrijelijk te aanbidden. China zou de hoop van de wereld kunnen worden.

Gebed tot Onze Lieve Vrouw van China


Onze Lieve Vrouw van China, bid voor ons. Bid voor de kerk in China. In de Chinese cultuur is geel een keizerlijke kleur, ooit alleen gedragen door keizers en keizerinnen. Onze Lieve Vrouw is Koningin des Hemels, en haar zoon is Christus de Koning.
Amen.