Marienthal Duitsland

In 1309, toen de eerste pelgrims naar Marienthal kwamen, knielde een jager genaamd Hecker Henn, die werd verblind door een ongeval en afgeschreven door doktoren, Jonker Hans Schaffrait, voor het Mariabeeld en vroeg Onze Lieve Vrouw om tussenkomst terwijl hij van het baden was teruggekeerd.

Vanwege de opmerkelijke genezing besloot Junker Hans Schaffrait een kapel te bouwen met een Pieta-afbeelding. Met steeds meer wonderbaarlijke genezingen arriveerde een menigte en in 1326 begon de bouw van de kerk. De kapel, gebouwd in 1326, werd in 1313 en op 8 september 1330 uitgebreid tot een kerk ter gelegenheid van de geboorte van de Maagd Maria, ingewijd door aartsbisschop Balduin van Trier. Na een gedeeltelijke instorting in 1782, werd ze in 1858 gerestaureerd.

Op 8 september 1858 - op het feest van de geboorte van Maria - op dezelfde dag waarop de kerk 528 jaar geleden voor het eerst werd ingewijd door aartsbisschop Balduin, werd de nieuwe kerk ingewijd door de bisschop van Limburg, Peter Josef Blum. Bij deze plechtige gebeurtenis bracht een processie van vele duizenden pelgrims het wonderbaarlijke beeld van Geisenheim terug naar Marienthal.