Italie toegewijd aan Maria

Italiaanse bisschoppen wijden land toe aan Maria

Catholic News Agency 22 april 2020

Een brandweerman hangt een bloemenkrans bij het beeld van Maria Onbevlekte Ontvangenis in Rome, nabij de Spaanse Trappen.
De Italiaanse bisschoppen vertrouwen hun land op 1 mei toe aan de bescherming van Maria. De plechtigheid zal plaatsvinden in een Mariaheiligdom in de provincie Bergamo, een van de gebieden in Italië die het zwaarst is getroffen is door het coronavirus.

De bisschoppen hebben tot nu toe meer dan driehonderd brieven ontvangen tijdens de coronacrisis, waarin Italiaanse gelovigen vragen om het land toe te wijden aan Maria.

‘Volk spoort voorgangers aan’
De voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, kardinaal Gualtiero Bassetti, zei maandag in een videoboodschap dat het de taak is van voorgangers om hun kudde te leiden, “maar vaak is het de kudde, het christelijke volk, dat zijn voorgangers aanspoort, zoals in dit geval gebeurd is”.

Eerste dag van de Mariamaand
De toewijding van Italië aan Onze-Lieve-Vrouw vindt plaats in de basiliek van Santa Maria del Fonte. Het heiligdom in de provincie Bergamo is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Caravaggio.

De datum is gekozen omdat het de eerste dag is van de maand die traditioneel in het teken van Maria staat, schrijven de bisschoppen in een verklaring.

Ook gebed voor werknemers
Ze merkten ook op dat 1 mei ook het feest is van Sint-Jozef de Arbeider. Dat biedt de kans om te bidden voor werknemers die bezorgd zijn, en bang voor de toekomst.

“De Kerk vertrouwt de zieken, gezondheidswerkers, artsen, gezinnen en de overledenen aan Onze-Lieve-Vrouw toe”, aldus de bisschoppen.

Juist in de provincie Bergamo
Ze voegden eraan toe dat het gebed juist in de provincie Bergamo wordt gehouden, omdat het wordt omgeven door “lijden en pijn in een land dat zwaar wordt beproefd door de noodsituatie op het gebied van de gezondheidszorg”.

Volgens officiële gegevens heeft Covid-19 in Italië tot nu toe aan bijna aan 24.000 mensen het leven gekost.