Champion Wisconsin goedgekeurd door de Bischop

 

De bisschop van Green Bay in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een Mariaverschijning erkend van de Belgische immigrante Adele Brise.

De maagd Maria zou in 1859, een jaar na de verschijning in Lourdes, drie keer aan haar verschenen zijn. Volgens het bisdom gaat het om de eerste erkende verschijning in de Verenigde Staten.

In het plaatsje Champion is een bedevaartsoord aan Adele Brise gewijd. Een plaats waar mirakels gebeuren, zo blijkt. De website maakt gewag van genezingen en bekeringen als gevolg van een bezoekje aan het oord. Ook zou het domein in 1871 ternauwernood ontsnapt zijn aan een grote bosbrand nadat Brise een gebedswake had georganiseerd. Bisschop David Ricken opende op 9 januari 2009 een formeel onderzoek naar de verschijningen en stelde een team van drie experts aan die zich over de zaak bogen. Adele Brise is volgens de website van het bedevaartsoord in 1831 in het Waals-Brabantse Dion-le-Val geboren. Haar ouders Lambert en Marie trokken in 1855 naar Wisconsin. Het is de lokale bisschop Ricken die besliste over de erkenning. Het bisdom meldt aan Belga dat "het Vaticaan van de procedure op de hoogte werd gehouden". In het verleden werden wel eens verschijningen gemeld die achteraf geen officiële erkenning kregen van het Vaticaan. Een erkenning door een bisdom kan een eerste stap zijn naar een bredere erkenning. 

 

Bron: De Tijd