Hermitage Eremo di Calomini

 

Eremo di Calomini, Een plek van stilte en bezinning voor wie even een adempauze zoekt tijdens zijn vakantie in Toscane.

De hermitage van Calomini is een suggestief architectonisch complex gelegen aan de voet van een grote overhangende muur van ongeveer 70 meter hoog, het is 15 meter ingebouwd in de rots.

De ooit eenvoudige kerk is in de 17de eeuw verbouwd tot een waar pronkstuk. De dubbele facade werd er in de 18de eeuw voorgeplaatst.

Deze hermitage steekt uit de zeer hoge rotsen van de berg die de sacristie van de kerk en een groot deel van het klooster herbergt. Vanuit de hoofdkerk, gedecoreerd in achttiende-eeuwse stijl, betreed je de sacristie, de oorspronkelijke kern van de gebedsruimte, die in de zeventiende eeuw werd ingericht met prachtig gebeeldhouwd meubilair. Vanaf hier gaat het bezoek verder in de oude keuken en in de cellen van de broeders, ook gegraven als de sacristie. Er zijn veel legendes rond de stichting van dit heiligdom, meestal gekoppeld aan het beeld van de Maagd die daar wordt vereerd.
Deze plek, waar de tijd de rust en stilte het onderscheidt niet heeft veranderd. Pelgrims bezoeken het al eeuwen als een plaats van geloof en gebed, maar als je spirituele oriëntaties verschillen, is het toch de moeite waard om het in je reisplan op te nemen. De schoonheid van deze oude hermitage en de omringende natuur zullen u prachtige emoties bezorgen.

De Calomini-hermitage bevindt zich in Garfagnana, de groene vallei van Noord-Toscane tussen de Apuaanse Alpen en de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen. De Hermitage is gelegen in Vergemoli (Lucca) in de gemeente Gallicano, dicht bij andere interessante bestemmingen zoals het prachtige Lucca (41 km), Barga (10 km) en zijn grotten, het prachtige dorp Coreglia Antelminelli (18 km) en Bagni di Lucca (22 km).

Eremo Di Calomini heeft de volgende openingstijden:
• Zo - Zo 14:30 - 18:00
• Za - Zo 09:00 - 12:00
• Za - Za 14:30 - 19:00

Het verhaal erachter:

In het jaar 1000 werd met de bouw van het sanctuarium begonnen nadat een lokaal meisje de verschijning van de Madonna had gezien. Ze zag de beeltenis van de madonna in een stuk wilgenhout wat vandaag de dag nog wordt vereerd: genaamd de Madonna Della Penna.