Acerra (Italië) Bewegend Madonna standbeeld

 

Kerk gesloten na Mariaverschijning

Acerra (Italië)

In het weekeinde van 23 en 24 juli 2005 zagen enkele gelovigen van de Sint Petrus-kerk in Acerra, vlakbij Napels, dat delen van het gipsbeeld “een menselijke vorm aannamen, van vlees en bloed werden”, dat de knieën zich bewogen en er een kruis op haar borst verscheen.

Nadat enkele bezoekers van de kerk hadden aan journalisten gemeld dat zij met de camera in hun mobiele telefoon deze 'Mariaverschijning' hadden vastgelegd, zijn duizenden mensen naar deze kerk op pelgrimstocht gegaan.
Het bestuur van de Sint Pieter van Acerra heeft tot woede van de pelgrims echter de dinsdagavond, volgende op de verschijning, besloten de kerk voorlopig te sluiten om experts de gelegenheid te geven het beeld te onderzoeken. Er bestaat twijfel aan de juistheid van de beweringen. Sommigen denken dat de gebeurtenissen 'mensenwerk' zijn, meldden Italiaanse media woensdag. Ook de met de mobiele telefoontjes gemaakte opnamen worden geanalyseerd.
Bisschop Giovanni Rinaldi zei dat hij naar aanleiding van de meldingen naar de kerk was gegaan om het Mariabeeld te bekijken. Hem was opgevallen dat de kleur van het beeld veranderde onder invloed van wijzigingen in de lichtinval in de moderne kerk. "Het werd rozeachtig, bijna alsof het huidkleurig was", zei hij. Emeritus-bisschop Antonio Riboldi gelooft ook niet erg in de meldingen. "In het verleden is Maria verschenen in een veld of in een grot, maar zij is nog nooit verschenen op een mobiele telefoon of een videocamera. Ze heeft niet de gewoonte een spektakel te veroorzaken."
Of de vermeende gebeurtenissen worden uitgeroepen tot wonder, bepaalt het Vaticaan. Dat heeft sinds 1905 slechts twaalf miraculeuze incidenten erkend en er 284 verworpen.