2e Paasdag

Kalender (B-cyclus) - maandag 2 april 2018

 

Tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag hebben geen kerkelijke achtergrond. De dagen waren door de overheid al ingevoerd, voordat kerkelijken ze als christelijke feestdag benoemden. Dit stelt dr. F. Van der Pol, hoogleraar algemene en Nederlandse kerkgeschiedenis voor 1800 te Kampen.

Nederland heeft als een van de weinige landen in de wereld een tweede paasdag, pinksterdag en kerstdag. Volgens Van der Pol waren de dagen na Pasen, Pinksteren of Kerst al voor de Reformatie als vrije dagen ingesteld, naar middeleeuws gebruik. "De kerkelijken hebben ze pas in 1578 als christelijke feestdag getolereerd. Nieuwjaarsdag (viering van de besnijdenis van Christus) en Hemelvaartsdag zijn zelfs pas in 1618 door de kerken ingevoerd. Het is dus niet zo dat deze feestdagen een werkelijk christelijke achtergrond hebben.''

 

 

- Stichting Marypages -

De stichting Marypages is  met ingang van 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut beogende Instelling (ANBI).


De stichting heeft ten doel: het instand houden, onderhouden en uitbreiden van de Internet homepage “Marypages” om het Rooms-Katholieke geloof te promoten, waarbij de nadruk ligt op de Maria-devotie. Resterende verkrijgingen en baten zullen ten goede komen van goede doelen op Rooms-Katholieke grondslag.Ingeschreven Kamer van Koophandel Flevoland, onder nummer: 39100629

Donateur:
U bent al donateur van de stichting voor minimaal € 20,- per jaar
U heeft dan recht op:
- 1x de nieuwsbrief van de Stichting Marypages
- 1 wonderdadige medaille

Bij een donatie van minimaal € 50,--  krijgt u bovendien 1 prachtige rozenkrans uit Lourdes toegestuurd. In de rozenkrans is een druppel heilig water van de bron in Lourdes verwerkt.

Uw financiŽle hulp is essentieel voor het voortbestaan van Marypages.
Als u een donatie wilt doen, klik dan alstublieft op de knop "online doneren" hieronder.

ONLINE DONEREN

 

 


 

 

Visitors: